sâmbătă, 24 iulie 2010

Mie-mi place marea, asa cum e ea…

Sunt Elena din Targoviste.

„Stii ce imi place?

Mie-mi place marea, asa cum e ea… fara tipete, fara aglomeratie, fara chistoace de tigara.

As putea sa-ti zic un secret..asta bineinteles daca ramane intre noi si juri ca nu o sa mergem niciodata in aceeasi perioada la mare. Juri?! Nu-mi spune ca nu juri si numai tine degetele la spate incrucisate. Stai drept si spune tare, jur! Asa da.

Intre Hotelul Sirena si Hotelul Perla din Mamaia este o plaja a nimanui. Bine, inainte s-o descopar eu, era a nimanui..acum e a mea. Nu am nimic la mana, nicio dovada clara, dar pana si marea si plaja si scoicile de acolo stiu ca sunt ale mele. Cine altcineva ar putea sa detina plaja asta, cand eu am descoperit-o, eu am asezat fiecare scoica si am gustat din valuri in fiecare an cand mergeam acolo. Este o plaja de care nimeni nu stie nimic, este tinuta intre doua stanci inalte si colturoase. Este in drumul tuturor, dar nimeni nu a gasit-o.

Sa nu-ti fie frica sa cobori, in partea din stanga este o poteca facuta de mine. Daca te vei uita atent vei vedea ca scrie pe stanca mic in colt initiala numelui bunicului meu. Nu te stramba, dar in vara aceea imi murise bunicul si aveam convingerea ca daca numele lui va sta acolo pe stanca va simti ce simt si eu. Acum stiu ca e o prostie, dar atunci a fost consolarea mea.

Sa nu te sperii cand o s-o privesti prima oara, o sa crezi ca e pustie si parasita, dar nu e asa deloc. Ar trebui s-o vezi prin ochii mei. Incearca sa te asezi pe plaja, apoi iti treci degetele prin nisipul cald, inchizi ochii si incerci sa asculti. O sa intelegi totul. E usor, apoi cand deschizi ochii o sa vezi ca tot ce ti-am spus e adevarat. Ai sa-ti doresti sa numai pleci niciodata de acolo. Si partea frumoasa este ca… mereu te va astepta.

[...]

p.s. Sa-i spui ca mi-e dor de ea, mai bine nu..nu-i spune nimic. Am sa-i spun chiar eu.. cat de curand".

Citeste intregul articol pe blogul Elenei.

Sursa: http://concursmamaia.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu